Xem Nhiều 11/2022 #️ Cách Mở Rộng Câu Trả Lời Trong Ielts Speaking Part 1 Với Cấu Trúc “Ước Muốn” ” Anh Ngữ Zim / 2023 # Top 20 Trend | 3mienmoloctrungvang.com

Xem Nhiều 11/2022 # Cách Mở Rộng Câu Trả Lời Trong Ielts Speaking Part 1 Với Cấu Trúc “Ước Muốn” ” Anh Ngữ Zim / 2023 # Top 20 Trend

Cập nhật thông tin chi tiết về Cách Mở Rộng Câu Trả Lời Trong Ielts Speaking Part 1 Với Cấu Trúc “Ước Muốn” ” Anh Ngữ Zim / 2023 mới nhất trên website 3mienmoloctrungvang.com. Hy vọng nội dung bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu của bạn, chúng tôi sẽ thường xuyên cập nhật mới nội dung để bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất.

Căn cứ theo Bảng mô tả Tiêu chí chấm điểm (Band Descriptors), thí sinh cần tránh đưa ra câu trả lời ngắn hay ậm ừ cho qua để đảm bảo tính trôi chảy và mạch lạc ( fluency and coherence). Nếu vậy, thí sinh cần dùng trí tưởng tượng của mình kết hợp với cấu trúc ngữ pháp “Ước muốn” trong tiếng Anh để có thể có một câu trả lời ăn điểm ngay từ đầu.

Vận dụng cấu trúc “Ước muốn” để mở rộng câu trả lời

Cách chống bí ý số 1: Ước muốn cho một việc trái với hiện tại

Cấu trúc: “I wish + (that) + Chủ ngữ + Động từ ở dạng Quá khứ đơn” để mô tả các tình huống khác với thực tại với khả năng xảy ra thường là cực kỳ thấp hoặc không thể.

Ví dụ: I wish (that) I was a famous film star. (Tôi ước gì tôi là một ngôi sao điện ảnh nổi tiếng.)

Áp dụng vào IELTS Speaking Part 1

Ở câu ví dụ trên, người nói bày tỏ ước muốn của bản thân về việc trở thành một ngôi sao điện ảnh nổi tiếng . Đồng nghĩa với việc ngay thời điểm hiện tại, người nói không phải là một ngôi sao điện ảnh nào cả và việc này cũng rất khó xảy ra hoặc không thể đối với bản thân người nói.

Ví dụ tình huống:

Giám khảo: Do you want to change your house in the future?Bạn có muốn thay đổi ngôi nhà của mình trong tương lai?

Thí sinh: Yes, I do because my house is quite old.Có, vì nhà tôi khá cũ.

Yes, I do because my house is quite old. Actually, I wish (that) I had enough money to buy a mansion for my family to live in.Có, vì nhà tôi khá cũ. Thực ra, tôi ước (rằng) tôi có đủ tiền để mua một căn biệt thự cho gia đình tôi ở.

Cách chống bí ý số 2: Ước muốn cho những việc gây khó chịu

Cấu trúc:“I wish + (that) + Chủ ngữ + would” để mô tả về những việc khiến bản thân khó chịu và mong muốn có sự thay đổi.

Ví dụ: I wish (that) governments would spend more time listening to the concerns of ordinary people. (Tôi ước các chính phủ sẽ dành nhiều thời gian hơn để lắng nghe điều lo lắng của những người dân)

Áp dụng vào IELTS Speaking Part 1

Ở câu ví dụ trên, người nói bày tỏ thái độ khó chịu về việc chính phủ không chịu lắng nghe những vấn đề của người dân và thể hiện mong muốn có một sự thay đổi đến từ chính phủ.

Ví dụ tình huống:

Giám khảo: Are your friends good at telling jokes?Bạn bè của bạn có giỏi kể chuyện cười không?

Thí sinh: No, my friends are really bad at making jokes.Không, bạn bè của tôi thực sự rất tệ trong việc kể chuyện cười.

Phân tích câu trả lời: Tương tự như tình huống trên, người nói cần mở rộng thêm câu trả lời bằng việc áp dụng cấu trúc “Ước muốn” để thể hiện việc những câu chuyện cười nhàm chán đó khiến bản thân cảm thấy khó chịu và bày tỏ mong muốn những người bạn của mình sẽ ngưng kể chuyện cười và làm điều gì đó hài hước hơn:

No, my friends are really bad at making jokes. To be perfectly honest, I wish (that) they would stop telling lame jokes and try to do something else that can actually make people laugh because I’m getting tired of their tediousKhông, bạn bè của tôi thực sự rất tệ trong việc pha trò. Thành thật mà nói, tôi ước (rằng) họ sẽ ngừng kể những câu chuyện cười chán ngắt và cố gắng làm điều gì đó khác thực sự có thể khiến mọi người cười vì tôi đã quá mệt mỏi với những trò đùa tẻ nhạt của họ.

Tuy rằng đây không phải là câu trả lời thực lòng, mà chỉ đơn giản là một ý mà người nói tưởng tượng ra với cấu trúc “Ước Muốn”, nhưng để giúp câu trả lời của mình vừa dài hơn vừa ăn điểm hơn về mặt ngữ pháp thì đây là một điều nên làm. Hơn nữa, bài thi IELTS không hề kiểm tra tính chân thật trong câu trả lời của thí sinh mà chỉ đơn thuần là kiểm tra năng lực sử dụng ngôn ngữ tiếng Anh mà thôi.

Kinh nghiệm phòng thi rất quan trọng và thi thử là cách rất tốt để tích lũy kinh nghiệm. Đề thi IELTS tại ZIM rất sát đề thi thật, đánh giá trình độ chính xác, nhận kết quả ngay sau khi thi, và phần thưởng 1.000.000đ cho giải nhất ….

Hoàng Tùng

Trong bài thi IELTS Speaking, thí sinh không nên đưa ra những câu trả lời ngắn và cụt ý mà thay vào đó, để ăn điểm, người nói cần mở rộng phát triển câu trả lời IELTS Speaking của mình. Cấu trúc “Ước muốn” là một trong những cách hay và hiệu quả để đạt được điều đó khi tận dụng được trí tưởng tượng của thí sinh, kết hợp với cách dùng ngữ pháp đúng và giúp họ thoát ra khỏi sự gò bó về mặt trải nghiệm thực tế của bản thân.

Cách Trả Lời Câu Hỏi “ Do You Prefer” Trong Ielts Speaking Part 1 / 2023

I. Công thức trả lời dạng “Do you prefer”

State which one you prefer

: Đề cập “ngay và luôn” thứ bạn thích hơn

Give explanation why you prefer it:

Lý giải vì sao bạn thích lựa chọn đó hơn

II. Các bước trả lời dạng “Do you prefer”

Bước 1: Đưa quan điểm cá nhân

Đó chính là việc bạn trả lời trực diện vào câu hỏi, thể hiện sự lựa chọn của mình với sự vật, sự việc đang được so sánh trên bàn cân. Như vậy bước 1 này sẽ khẳng định là “Theo tôi, tôi thích A hơn B”, khi trả lời bằng tiếng Anh, bạn ghép cột bên trái với cột bên phải của bảng sau đây:

In my opinion/As for me/I think that , + I prefer + Noun + to/rather than + Noun

In my opinion/As for me/I think that + I prefer + V-ing + to/rather than + V-ing

In my opinion/As for me/I think that , +I prefer to + V + rather than + V

A would be a better choice for me,…

e.g: As for me, I prefer reading books rather than watching TV. I think that I prefer to watch rather than play sports

Bước 2: Giải thích sự lựa chọn

Tiếp tục phát triển câu trả lời của mình bằng cách đưa ra lý do cho sự lựa chọn của bạn, bài nói sẽ mạch lạc hơn rất nhiều. Đây là một số từ và cụm từ để đưa ra lý do cho sự lựa chọn đó.

Clause + mainly because/ simply because/as +clause

Sentence . The reason why I choose it is that..+clause

Question : Do you prefer watching TV to reading books?

→ As for me, I prefer reading books rather than watching TV. The reason why I choose it is that reading book helps me to widen my knowledge.

Question: Do you prefer watching movies to listening to music.

→  I think I prefer watching movies rather than listening to music as I love fantastic fighting scenes in blockbusters and the logical connections among incidents in the movie.

Question : Do you prefer going by bus to going by taxi 

→ To be honest, sometimes I prefer going by bus to going by taxi because first, it is much cheaper, second, I can catch a bus every five minutes so I don’t have to worry about being late and lastly, going by bus helps protect our environment.

III, Video hướng dẫn trả lời dạng “Do you prefer”

IV, Các dạng bài tương tự trong IELTS Speaking part 1

Ielts Speaking: Bài Mẫu Part 2 Về Tet Holiday / 2023

Chú ý là bài mẫu của mình rất đơn giản, không hề có từ vựng và cấu trúc ngữ pháp khó. Khi đi thi Speaking các bạn chỉ cần nói đơn giản, miễn là phát âm đủ tốt và nói tương đối trôi chảy là có thể đạt điểm cao, không cần từ vựng “khủng” hay idiom làm gì cả.

Describe a national festival in your countryYou should say:– when it takes place– why it takes place– what the people do during this festivaland explain why this festival is important to you

ANSWER: (band 8.0+)

– I would like to talk about the Lunar New Year festival, also known as the Tet holiday, which is the occasion expected the most by Vietnamese people every year. The festival usually lasts for around 3-4 days, and it takes place when a new year comes according to the lunar calendar.

– The Lunar New Year festival takes place because it is one of the most well-known traditions of Vietnam. Our people have been celebrating this occasion for thousands of years, and although there has been some recent argument about whether we should stop celebrating this festival, I do not think this activity will come to an end soon, at least not in the short term.

– There are some common things that people do during this festival. Perhaps the most important thing is that people who work and study in big cities would go back to their hometown to celebrate the new year with their families and relatives. The new year festival is one of very few occasions that families can gather together, so it is easy to understand why everyone in Vietnam expects this festival so much. Another thing that we usually do is that we give children some “lucky money” with the hope that it will bring fortune to those kids. We also have some other activities such as making “chung” cake, visiting temples and pagodas… and so on.

– The new year festival is so important to me and also to all Vietnamese citizens. The reason is because we get more days off from work and study, and therefore we have more time to spend with our families and our loved ones. It is also a great time to think about what we have done in the previous year, and to make plans for the upcoming year.

Comments

5 Cấu Trúc Writing Ielts Task 2 Thường Gặp&Amp; Cách Trả Lời Chính Xác Nhất / 2023

Cấu trúc chung bài essay ielts writing task 2

Để bài viết được đánh giá tốt về ‘coherence’ và ‘cohesion’ có nghĩa là thống nhất, mạch lạc, gắn kết thì yếu tố sắp xếp cấu trúc của bài về đoạn, câu, ý đóng vai trò rất quan trọng trong writing task 2.

Một cấu trúc phổ biến thường dùng viết task 2 mà phần lớn các giáo viên trên thế giới sử dụng hướng dẫn học sinh là cấu trúc 4 đoạn như sau:

Introduction – Mở bài

Body paragraph 1 – Đoạn thân bài thứ I

Body paragraph 2 – Đoạn thân bài thứ 2

Conclusion – Kết luận

Các em lưu ý là không có một cấu trúc viết nào đảm bảo cho các em đạt được band điểm cao mà nó chỉ là nhân tố hỗ trợ cho các em có được bài viết đạt được tiêu chí ‘coherence’ và ‘cohesion’. Ngoài yếu tố này, bài viết cần phải sử dụng tốt về từ vựng, ngữ pháp tiếng anh , các ý trả lời chính xác vào câu hỏi thì mới có thể đạt được band điểm cao.

5 dạng câu hỏi thường gặp trong writing ielts task 2

Opinion (Agree or Disagree) – nêu ý kiến (đồng ý hay không)

Problem and Solution – vấn đề và giải pháp

Two-part Question – câu hỏi 2 phần

* Opinion Questions (Agree or Disagree)

Câu hỏi này thường có các từ hỏi như sau:

What is your opinion?

Do you agree or disagree?

To what extent do you agree or disagree?

E.g.

Computers are being used more and more in education and so there will soon be no role for the teacher in education.

To what extent do you agree or disagree?

Structure

Introduction

Sentence 1- Paraphrase Question

Sentence 2- Thesis Statement (It is agreed…/It is disagreed…/This essay agrees/disagrees…)

Sentence 3- Outline Sentence (This essay will discuss….)

Main Body Paragraph 1

Sentence 1- Topic Sentence

Sentence 2- Explain Topic Sentence

Sentence 3- Example

Sentence 4- Concession

Main Body Paragraph 2

Sentence 1- Topic Sentence

Sentence 2- Explain Topic Sentence

Sentence 3- Example

Sentence 4- Concession

Conclusion

Sentence 1- Summary

Sentence 2- Recommendation or Prediction

Sample Answer

It is argued that IT is playing an ever increasing role in schools and universities and one day teachers will be obsolete. It is disagreed that technology will one day replace educators. This essay will discuss, firstly the limitations of technology in education and secondly, the essential role teachers play in maintaining discipline in the classroom, followed by a reasoned conclusion.

Technology may be able to help students with some things but it has many limitations. I.T. can not educate people as effectively as real human beings because computers can not detect things such as context, emotions and how an individual learns. A prime example is language learning, in which teachers need to explain not only individual words but how these words work in different situations. However, there may come a time in the very distant future when computers are able to carry out these tasks.

Computers are also unable to ensure good classroom management. A computer may be able to provide a student with lots of information, but it will not be able to motivate or discipline students when they display unacceptable behaviour. For instance, unruly students could simply switch the device off and do nothing for the rest of the class. Nevertheless, this may not be a problem for highly motivated adult students.

In conclusion, it is not likely that electronic devices will replace teachers in the future because of current limitations in technology and the requirement for teachers to maintain good behaviour in the the classroom. It is predicted that computers will play an ever increasing role in the classroom but will never fully replace humans.

Các từ thường xuất hiện ở dạng này:

E.g.

Computers are being used more and more in education.

Structure

Introduction

Sentence 1- Paraphrase Question

Sentence 2- Outline Sentence

Main Body Paragraph 1

Sentence 1- State One Advantage

Sentence 2- Expand/Explain Advantage

Sentence 3- Example

Sentence 4- Result

Main Body Paragraph 2

Sentence 2- Expand/Explain Advantage

Sentence 3- Example

Sentence 4- Result

Conclusion

Sentence 1- Summary

Sentence 2- Opinion

Sample Answer

* Discuss Both Views Question (Discussion Essay)

Các từ hỏi thường xuất hiện:

Discuss both points of view and give your opinion.

E.g.

Computers are being used more and more in education. Some people say that this is a positive trend, while others argue that it is leading to negative consequences.

Discuss both sides of this argument and then give your own opinion.

Structure

Introduction

Sentence 1- Paraphrase Question and/or state both view points.

Sentence 2- Thesis Statement

Sentence 3- Outline Sentence

Main Body Paragraph 1

Sentence 1- State first viewpoint

Sentence 2- Discuss first viewpoint

Sentence 3- Reason why you agree or disagree with viewpoint

Sentence 4- Example to support your view

Main Body Paragraph 2

Sentence 1- State second viewpoint

Sentence 2- Discuss second viewpoint

Sentence 3- Reason why you agree or disagree with viewpoint

Sentence 4- Example to support your view

Conclusion

Sentence 1- Summary

Sentence 2- State which one is better or more important

Sample Answer

It is clear that the internet has provided students with access to more information than ever before. Moreover, learners have the ability to research and learn about any subject at the touch of a button. It is therefore agreed that technology is a very worthwhile tool for education. Wikipedia is a prime example, where students can simply type in any keyword and gain access to in-depth knowledge quickly and easily.

However, many disagree and feel that technology deprives people of real human interaction. Human interaction teaches people valuable skills such as discourse, debate and empathy. Despite this, human interaction is still possible through the internet and this essay disagrees technology should be dismissed for this reason. For instance, Skype and Facebook make it possible for people to interact in ways that were never before possible.

While the benefits of technology, particularly the internet, allow students to tap in to limitless sources of information, some still feel that people should be wary of this new phenomena and not allow it to curb face to face interaction. However, as long as we are careful to keep in mind the importance of human interaction in education, the educational benefits are clearly positive.

* Problem and Solution Questions

Các từ hỏi thường xuất hiện:

Problem and solution.

Cause and solution.

E.g.

Students are becoming more and more reliant on computers.

What are some of the problems associated with reliance on computers, and what are some of the possible solutions?

Structure

Introduction

Sentence 1- Paraphrase Question

Sentence 2- Outline Sentence

Main Body Paragraph 1

Sentence 1- State Problem

Sentence 2- Explain problem

Sentence 3- Result

Sentence 4- Example

Main Body Paragraph 2

Sentence 1- State Solution

Sentence 2- Explain Solution

Sentence 3- Example

Conclusion

Sentence 1- Summary

Sentence 2- Recommendation or Prediction

Sample Answer

Learners are becoming ever more dependent on technology, such as the internet and mobile devices. This essay will discuss one of the main problems associated with dependence on computers and suggest a viable solution, before coming to a reasoned conclusion.

The principal problem with over reliance on technology, such as tablets and computers, is plagiarism. Students often use search engines to answer a question and simply copy the text from a website, rather than thinking about the question. This practice is not only prohibited in schools and universities, but also stunts a student’s intellectual development. For example, many teachers complain that students copy web pages straight from Wikipedia word for word rather than giving a reasoned answer to their questions.

A solution to this worrying problem is asking students to email their answers to teachers and teachers using anti-plagiarism software to detect copying. Moreover, students would be made aware of this practice and this would inspire them to answer questions using their own words, rather than someone else’s. For instance, many universities already use this kind software to scan course work for plagiarism and it could be extended to include all homework, by learners in both secondary and tertiary education.

In summary, one of the main problems with over-use of technology in education is plagiarism and this can be solved through the use of plagiarism detection software. It is predicted that more and more students’ will email their work to their teacher and this work will be scrutinised for plagiarism.

* Two-Part Questions

Các từ hỏi thường xuất hiện:

Thông thường sẽ có một câu dẫn đề và theo sau là 2 câu hỏi.

E.g.

As most people spend a major part of their adult life at work, job satisfaction is an important element of individual wellbeing.

What factors contribute to job satisfaction?

How realistic is the expectation of job satisfaction for all workers?

Structure

Introduction

Sentence 1- Paraphrase Question

Sentence 2- Outline Sentence (mention both questions)

Main Body Paragraph 1

Sentence 1- Answer first question directly

Sentence 2- Explain why

Sentence 3- Further explain

Sentence 4- Example

Main Body Paragraph 2

Sentence 1- Answer second question directly

Sentence 2- Explain why

Sentence 3- Further explain

Sentence 4- Example

Conclusion

Sentence 1- Summary

Sample Answer

As the majority of adults spend most of their time at work, being content with your career is a crucial part of a person’s health and happiness. This essay will first discuss which elements lead to job satisfaction and it will then address the question of how likely it is that everyone can be happy with their job.

The two most important things that lead to someone being satisfied at work are being treated with respect by managers and being compensated fairly. If those more senior than you respect you as a person and the job you are doing then you feel like you are valued. A fair salary and benefits are also important considerations because if you feel you are being underpaid you will either resent your bosses or look for another job. There two factors came top of a recent job satisfaction survey conducted by chúng tôi that found that 72% of people were pleased with their current role if their superiors regularly told them they were appreciated.

With regards to the question of happiness for all workers, I think this is and always will be highly unlikely. The vast majority of people fail to reach their goals and end up working in a post they don’t really care about in return for a salary. This money is just enough to pay their living expenses which often means they are trapped in a cycle of disenchantment. For example, The Times recently reported that 89% of office workers would leave their jobs if they did not need the money.

In conclusion, being satisfied with your trade or profession is an important part of one’s well being and respect from one’s colleagues and fair pay can improve your level of happiness, however job satisfaction of all workers is an unrealistic prospect.

Khoá luyện thi IELTS cấp tốc với những kinh nghiêm quý báu giúp bạn rèn luyện 4 kỹ năng IELTS reading, IELTS Writing, IELTS Spearking & IELTS Listening được chia sẻ đầy đủ nhất trong chương trình này kèm tài liệu luyện thi IELTS Online. Nhằm giúp các bạn sinh viên và các bạn chuẩn bị bước vào các kỳ thi IELTS đạt điểm tốt nhất, chúng tôi khai giảng khoá học luyện thi IELTS cấp tốc, Đây là khoá học tiếng anh trực tuyến nhằm giúp bạn nắm vững và hiểu rõ cấu trúc của 1 đề thi IELTS chuẩn cùng các phương pháp tiếp cận và làm bài thi IELTS hiệu quả nhất cũng như các kinh nghiệm ghi điểm trong mỗi phần thi.

Từ khóa:

cách làm bài writing ielts task 2

cách viết task 2 ielts

cách viết essay đơn giản

các cấu trúc câu trong writing ielts

Bạn đang xem bài viết Cách Mở Rộng Câu Trả Lời Trong Ielts Speaking Part 1 Với Cấu Trúc “Ước Muốn” ” Anh Ngữ Zim / 2023 trên website 3mienmoloctrungvang.com. Hy vọng những thông tin mà chúng tôi đã chia sẻ là hữu ích với bạn. Nếu nội dung hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!